Martin Ros stopt als boekenorakel op Nederlandse radio

De legendarische Martin Ros (°1937) houdt er op 22 december mee op als boekenrecensent voor de Tros Nieuwsshow op de Nederlandse Radio 1, zo melden het Algemeen Dagblad en Radiofreak. In dat programma is hij al bijna 22 jaar lang op zaterdagochtend het vleesgeworden enthousiasme en doet hij luid kond van zijn geliefkoosde boeken, waarbij de Tweede Wereldoorlog en wielrennen geregeld een prominente plaats krijgen. Volgens de Tros wordt er nu gezocht naar verjonging. "We willen het programma inhoudelijk aanpassen om zo meer jonge luisteraars te trekken", aldus persvoorlichter van de Tros Anouk Evers. De show haalt momenteel zo'n 800.000 luisteraars.
Het afscheid van Ros zou in goed overleg gebeurd zijn. De boekenrubriek wordt verdergezet, maar wie zijn plaats inneemt is nog niet duidelijk. Bij zijn afscheid op 22 december wordt een feestje voorbereid.
Boulemisch boekverzamelaar en publicist Ros was hoofdredacteur van uitgeverij De Arbeiderspers en zette er de beroemde reeks egodocumenten Privé-domein op poten. Insiders weten dat hij zowat 50.000 boeken in zijn bezit heeft. Zie ook dit interview met Ros op de Privé-domeinsite. [foto Martin Ros: Frans van Ameijde]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening