Televisieserie over leven van Annie M.G. Schmidt in de maak

De VARA werkt in samenwerking met NPS aan een zes- of zevendelige televieserie over Annie M.G. Schmidt, gebaseerd op Anna, de biografie van Annejet van der Zijl, zo staat te lezen op haar website en is ook bekendgemaakt door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. De serie zal Annie M.G. heten.
De regie komt in handen van Dana Nechushtan (bekend van Dunya & Desie), producent is Burney Bos en het scenario wordt geschreven door Tamara Bos en Mieke De Jong. De serie zal vol muziek, zang en dans zitten en verwerkt de herinneringen aan Annies jeugd in Zeeland en aan haar leven in Amsterdam. Uiteraard krijgen de gedichten, verhalen, liedjes en toneelstukken van Schmidt ruim baan. Co-scenariste Tamara Bos tekende eerder onder meer voor de scenario’s van de verfilmingen van Annie M.G. Schmidt-boeken Minoes en Pluk van de Petteflet. Zie ook het bericht op het weblog Woest en Ledig.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening