Tijdschrift Muziek en Woord houdt er volgend jaar mee op

Het 34 jaar oude culturele tijdschrift Muziek en Woord stopt volgend jaar met verschijnen. Ontstaan als programmablad van het vroegere Radio 3 en later van Radio Klara besteedt het vooral veel aandacht aan klassieke muziek en de programmatie van Klara, maar ook de brede culturele actualiteit werd nauwlettend gevolgd, met steeds ook een resem literaire achtergrondartikelen.
De reden die Klara verstrekt voor de stopzetting van Muziek en Woord is het gestaag afnemende aantal abonnees, dat de voorbije zeven jaar van 4.800 naar 2.700 is geƫvolueerd. Klara kondigt aan dat de website de functie van het blad zal overnemen, maar voor de langere achtergrondbijdragen lijkt niet meteen ruimte voorzien. In ieder geval betekent de stopzetting van Muziek en Woord een verschraling van het culturele tijdschriftenlandschap.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening