Doris Lessing kan Nobelprijs Literatuur niet komen ophalen

De Britse schrijfster Doris Lessing zal niet naar Stockholm komen om op 10 december haar Nobelprijs voor Literatuur op te halen, zo meldt AFP. De gezondheid van de 88-jarige laureate laat de laatste tijd te wensen over en van haar artsen kreeg ze de raad niet te reizen, schrijft de Nobelstichting in een communiqué. Naar verluidt gaat het om rugklachten. Lessing krijgt de prijs (1,07 miljoen euro, een medaille en een diploma) daarom in Londen uitgereikt. Het traditionele discours van de laureaat is al op band opgenomen en wordt op 7 december in de Zweedse academie voorgelezen. [foto: Lessing nadat ze het nieuws vernam van haar bekroning met de Nobelprijs]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening