Leesclubs bekronen Stefan Brijs met Boek-delenprijs

Op een grootscheeps lezersfeest in Rotterdam werd voorbije zaterdag de laureaat van de tweede Boek-delenprijs bekendgemaakt. Stefan Brijs ontvangt de prijs ter waarde van 2.000 euro voor De engelenmaker, dat onlangs ook nog bekroond werd met de Provinciale Prijs voor Letterkunde van de Provincie Antwerpen. De Boek-delenprijs van de literaire leesclubs is bestemd voor "het boek dat hen de meest inspirerende discussiebijeenkomst" bezorgde. Het boek werd verkozen uit een lijst met Nederlandstalige en internationale boeken als Jonathan Safran Foers Extreem luid & ongelooflijk dichtbij, Orhan Pamuks Sneeuw, Ian Mc Ewans Zaterdag, maar ook Anna Enquists De thuiskomst, Jan Siebelinks Knielen op een bed violen, Een schitterend gebrek van Arthur Japin en De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst. De prijs is in het leven geroepen door het Lezersfeest in Rotterdam, het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB) en het tijdschrift Boek-delen. De leesclubs konden tussen april en september stemmen op de genomineerde boeken. Vorig jaar ging de prijs naar De vliegeraar van Khaled Hosseini.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening