Ex-Meulenhoffuitgever Van Krevelen krijgt prijs van boekenvak

De voormalige uitgever van Meulenhoff, Laurens van Krevelen, heeft deze week de J.H. Donnerprijs gekregen. De onderscheiding gaat om de vijf jaar naar iemand die zich "bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het boekenvak." De prijs behelst een gekalligrafeerd juryverslag, een geldsom van 5.000 euro en een penning met het beeld van J.H. Donner, voormalig voorzitter van de Nederlandse Boekverkopersbond. Van Krevelen leidde tientallen jaren het uitgevershuis J.M. Meulenhoff en zette zich in voor de boekenbranche als geheel. Laurens van Krevelen zei niet veel op te hebben met prijzen en uitreikingen, "maar deze prijs beschouwde hij als een grote eer, waarvoor hij erg dankbaar en trots is. Daarnaast benadrukte hij het belang van de Wet op de vaste boekenprijs", aldus het persbericht van de NBb. Zie ook nog dit aankondigend bericht op Literatuurplein van 15.10.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening