Uitgeverij Lannoo gaat in zee met Google Books

De Vlaamse uitgeverij Lannoo zal vanaf januari 2008 verregaand samenwerken met Google Books, dat meldt de uitgeverij in een persbericht. Bedoeling is dat gebruikers de leverbare titels kunnen doorbladeren. Naar eigen zeggen is Lannoo de eerste algemene uitgeverij in België die deze diensten zal aanbieden. “De samenwerking met een van de sterkste internetspelers ter wereld creëert voor Lannoo de mogelijkheid om haar boeken via online promotie extra in de kijker te plaatsen. Een nieuwe titel in de boekhandel kent veelal een korte levensduur. Na die eerste fase behoudt een boek zijn waarde, maar verliest het vaak de aandacht van het grote publiek,” zo heet het. De boeken van de backlist, zo’n 2000 titels, zullen maar gedeeltelijk via Google Books kunnen gelezen worden. Zowat 20 % van de inhoud zal online worden weergegeven. Google Book Search is omstreden, omdat teksten er niet genoeg auteursrechtelijk beschermd zouden zijn. Zie ook Boekblad. Voorts wordt duidelijk dat Google na afspraken met bibliotheken rond digitalisering meer en meer ook de uitgeverswereld wil veroveren. Maandag jl. besteedde ook de krant De Morgen uitgebreide aandacht aan de digitaliseringsproblematiek van de bibliotheken in het (niet online) te lezen artikel De natte droom van een wereldbibliotheek.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-12-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening