Kruimeldief (6)

Grabbelrubriek in de vorm een internationaal literair buffet. Toetasten tot de voorraad strekt:
**In De Volkskrant is Yves Petry deze week gastblogger. Hij maakt ons op gedetailleerde wijze deelgenoot van zijn ervaringen als winnaar van de BNG-literatuurprijs.
**33 redenen waarom bibliotheken aartsbelangrijk zijn, ook in tijden van digitalisering. Degreetutor heeft argumenten zoals "the internet complements libraries, but it doesn’t replace them" en "digitalisation doesn’t mean destruction".
**Arnon Grunberg brengt op zijn blog verslag uit van zijn bezoek aan Guantanamo Bay (zie ons eerder bericht).
**Het tijdschrift Bookforum heeft het over de finesses van het schrijversinterview en merkt dat wat auteurs zeggen voor de goegemeente even belangrijk dreigt te worden als wat ze schrijven. Het interview als literair genre: On the record. Plus een stuk over Paul Auster en diens Travels in the Scriptorium.
**The Guardian heeft een uniek fragment met jeugdherinneringen van de vorige week op 74-jarige leeftijd gestorven Ryszard Kapuscinski (zie onze obituary)
**De Nachten in ademnood? Zonder meer een vlakke editie, dat is de algemene teneur van de verslagen, zie bijvoorbeeld In Letterland.
**Poëziesite De Contrabas heeft in zijn Kleine Zaal een interview met Peter Theunynck, wiens Karel van de Woestijne-biografie de voltooiing nadert.
**Veel Nederlanders zijn er mee grootgebracht, maar nu zit ze "in zwaar weer". De leesmap is aan een zwanenzang bezig, aldus het Algemeen Dagblad.
**Bestsellende pulpschrijver Sidney Sheldon legde er op 89-jarige leeftijd het bijltje bij neer en wordt geportretteerd in The New York Times.
**De Franse schrijfster Céline Curiol werd voor haar bevreemdende debuut Voix sans issue de hemel ingeprezen, onder meer door Paul Auster. Nu komt ze bij Actes Sud met Permission, een verrassende, ietwat Kafkaëske tweede roman. Recensie in Le Figaro littéraire vandaag.
**Nog een nagekomen in memoriam van Kester Freriks over de Nederlandse schrijver-scatoloog A. Moonen, ditmaal uit NRC: Gekweld door miezerigheid.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening