Kruimeldief (8)

Onverwacht verschijnende rubriek met letterkunstige links & ander leeswaardigs:
**Stef Penney, de winnares van de Costa-award (de vroegere Whitbread-prize, na de Booker Prize de belangrijkste Britse literaire prijs) moet niet erg weten van alle mediaheisa en biedt The Guardian beduusd antwoord, the day after. Niet verwonderlijk voor een vroegere pleinvreespatiënte. Zie ook ons bericht van woensdagavond.
**Arnon Grunberg is daadwerkelijk aanwezig op de Amerikaanse basis Guantanamo Bay op Cuba en brengt verslag uit in NRC-Handelsblad: De romantiek van de gluurder.
**In dezelfde krant nog een nieuwe webrubriek: elke week een audio-interview met een schrijver. Deze week is Mensje van Keulen aan de beurt, onverwacht weer succesvol met haar roman De laatste gasten.
**Columnist, schrijver en criticus Max Pam buigt zich over de tien geboden in de vaste rubriek van Trouw. Over Gij zult niet stelen: "Kennelijk is op het internet alles van iedereen. Dat heeft zo zijn voor- en zijn nadelen. Het voordeel is dat het werkt als een soort democratie waarin alles voor iedereen bereikbaar is, het nadeel is dat omdát alles voor iedereen bereikbaar is, ook het grootste schorriemorrie zich ervan meester kan maken. De moraal op het internet is over het algemeen niet erg hoogstaand.”
**De Franse schrijver Régis Jauffret wordt alom geprezen met zijn duizend pagina's tellende Microfictions (Gallimard), 500 korte, klinische ontmantelingen van de dagelijksheid, hyperrealistisch, dieptreurig en ironisch tegelijk. Tranches de vie van "personnages abominables". Bespreking in L'Express en in Le Monde des Livres. Van 'microfictie' gesproken, deze site specialiseert er zich in.
**Bookslut heeft een interview met de wijze Edmund White, Genet-biograaf én auteur van een prachtig Parijsboek, van wie vorig jaar de zeer lezenswaardige autobiografie My Lives verscheen.
**Michaël Zeeman prijst in De Volkskrant de nieuwe roman van de Italiaanse erudiet Claudio Magris, Blindelings.
**In Nederland is de boekentas zonder boeken dan weer niet veraf meer.
**En tenslotte: de NRC gooit ons voor de tweede keer een klavertje (vier?) toe.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening