Pamuk zoekt rust in Verenigde Staten

De Turkse Nobelprijswinnaar Lite-ratuur 2006 Orhan Pamuk, die uit vrees voor een aanslag onlangs een reis naar Duitsland en Belgiƫ afzegde (zie hier), heeft zich tijdelijk in de Verenigde Staten gevestigd. Dat berichtte het Zwitserse dagblad Le Temps en stond vrijdag ll. ook te lezen in Le Monde. De beslissing komt er om veiligheidsredenen na de moord op journalist Hrant Dink en de onrechtstreekse bedreigingen van Turkse ultranationalisten aan zijn adres. Pamuk, die bij zijn vertrek naar de Verenigde Staten een basepallpet droeg, maakte niet bekend wanneer hij naar Turkije zal terugkeren. Hij zou wel van plan zijn een aantal lezingen te geven aan de Columbia University in New York. Pamuk zou zich in de VS minder bedreigd voelen dan in Europa. Na de moord op Dink kregen trouwens een twaalftal Turkse intellectuelen politiebescherming.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening