Stevige nieuwe prijs voor non-fictieboek

Het VRT-nieuws meldt dat er alweer een nieuwe boekenprijs komt, ditmaal voor een Nederlandstalig non-fictiewerk. Drie dagen voor de uitreiking van de Gouden Uil wordt op 28 maart 2007 de eerste ABN Amro Bank-prijs voor een Nederlandstalig non-fictiewerk toegekend. De winnaar krijgt een aanzienlijke 12.500 euro. "De organisatoren hebben de prijs in het leven geroepen omdat er al tal van onderscheidingen zijn voor fictie terwijl het grootste deel van de boeken die uitkomen non-fictiewerken zijn", aldus de mededeling. Naar verluidt zal het begrip non-fictie heel ruim geïnterpreteerd worden, zo luidt het cryptisch. Komen dus ook kookboeken in aanmerking? In de jury zetelen academici (o.a. Luc Sels), journalisten (o.a. Knack-baas Rik Van Cauwelaert) en iemand uit het bedrijfsleven. De prijs moet ook een jaarlijkse traditie worden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening