Christiaan Weijts alweer genomineerd

Het succesverhaal van de Nederlandse de-butant Christiaan Weijts gaat verder. Zijn gemakshalve als 'stalkersroman' omschreven Art. 285b is nu ook genomineerd voor de Gerard Walschapprijs 2007, die weliswaar pas in oktober 2007 wordt uitgereikt. Weijts prijkt sinds begin deze week ook op de shortlist van de Gouden Uil, stond op de AKO-shortlist en rijfde al de Anton Wachterprijs binnen. Momenteel toert hij met Saint-Amour door Vlaanderen. Zijn drie andere mededingers bij de Gerard Walschapprijs zijn Joyce Roodnat met haar tweede roman Sterrenschot, de Turnhoutse Chika Unigwe met De feniks én de debuutverhalenbundel Novembermeisjes van Vincent Overeem. Deze kandidaten worden later aangevuld met nog vier genomineerden. De tweejaarlijkse prijs - een initiatief van de gemeente Londerzeel - bedraagt € 7.500 euro en "is bedoeld om waardevol werk van hoofdzakelijk jonge auteurs in het licht te stellen." Tom Naegels ontving voor Los de Walschapprijs 2005.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening