Duizend bladzijden A.F.Th.

Uitgeverij Querido heeft zopas een tipje van de sluier opgelicht over Het schervengericht, de nieuwe, vuistdikke roman van A.F.Th. (Van der Heijden), die een onderdeel is van de cyclus Homo Duplex. Het staat nu vast dat de roman op 1 maart zal verschijnen. In een jubelend persbericht spreekt uitgeefster Annette Portegies van een "great American novel, gebaseerd op historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van de twintigste eeuw." Het schervengericht gaat over de geruchtmakende moord op de zwangere vrouw van een beroemde filmregisseur, een moord die gepleegd werd door hippiemeisjes en die in één klap een einde maakte aan the summer of love", aldus de aankondiging. "We treffen de filmregisseur als hij, tien jaar na de dood van zijn vrouw, enkele weken in een Californische gevangenis wordt opgesloten omdat hij een relatie onderhield met een minderjarige. In de gevangenis ontmoet hij Charley, de man die leiding gaf aan de hippiemeisjes – en het komt tot een confrontatie die ons, de lezers, lang zal heugen." A.F.Th. heeft duidelijk inspiratie geput uit de moord van de Mansonfamilie op Sharon Tate, de vrouw van regisseur Roman Polanski. Het boek, dat liefst 1056 pagina's telt, wordt op 28 februari aan de pers voorgesteld in Amsterdam. In het kader van de Literaire Lente treedt A.F.Th. van der Heijden op 6 april op in de Vooruit te Gent, tijdens het programma Zogezegd in Gent. Het schervengericht is het derde deel in de Homo Duplex-cyclus, na De Movo Tapes en Drijfzand koloniseren. Zie ook ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening