Google versus Poolse dichters

De Amerikaanse zoekgigant Google heeft de Poolse justitie gevraagd om stappen te ondernemen tegen een site van jonge Poolse dichters met de naam www.gmail.pl. Google wil de naam in het bezit krijgen om er zijn populaire e-mailservice Gmail in Polen verder mee uit te bouwen. Het bedrijf heeft alvast een klacht neergelegd bij de Poolse kamer van Informatica en Telecommunicatie, zo weet het Franse persagentschap AFP. Google beschouwt zich als rechtmatig eigenaar van de naam. Maar Izabela Krawczyk, een dichteres uit Lodz, zegt dat de dichtersgroep die de naam GMAiL (Grupa Mlodych Artystow i Literatow) draagt, de domeinnaam gmail.pl lang geleden heeft aangekocht. "We hebben hem destijds met eigen geld gekocht. En we hadden geenszins de bedoeling om de naam met winst aan Google door te verkopen. We zijn er trots op dat we hem weigeren af te staan." Krwaczyk zegt dat de dichterssite "nuttig" is en bovendien geen enkel "lucratief doel" dient. De site is een forum voor jonge dichters, die nog niet eerder publiceerden. "Ze vormt in geen enkel opzicht concurrentie voor Google", besluit Krawczyk fijntjes. Google stuitte op gelijkaardige problemen met zijn Gmail in Groot-Brittaniƫ en Duitsland.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening