Onze Taal bestaat 75 jaar

Begin maart viert het telkens lezenswaardige maandblad Onze Taal zijn 75-jarig bestaan. Het Genootschap Onze Taal organiseert een waaier aan activiteiten rond het jubileum van het tijdschrift en de vereniging. Deze week verschijnt er een themanummer over de geschiedenis van Onze Taal. Dat gaat bovendien vergezeld van een speciaal voor deze gelegenheid geschreven boekje Doe er wat aan! Portret van het Genootschap, dat achter de schermen van de Onze Taal-werking kijkt. Onze Taal startte ooit "als een obscuur gezelschap" bestrijders van de ‘verduitsching’ van het Nederlands, maar is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging van taalliefhebbers met 36.000 leden, die de taalactualiteit op de voet volgen. Later dit jaar volgen er meer jubileumactiviteiten, zoals bijzondere publiciteitsacties, de presentatie van een onderzoek, de toekenning van een taalonderscheiding en de uitgave van diverse CD-roms en boeken. Het jubileumjaar wordt groots afgesloten met een congres op 8 december in de Jaarbeurs te Utrecht, aldus het persbericht van het Genootschap. Niet te versmaden: het jubileumboek uit 1991, toen Onze Taal 60 jaar bestond, is integraal beschikbaar online, zie hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening