Een bibliotheek in de ruimte?

De uit Hongarije afkomstige Amerikaanse miljardair Charles Simonyi (°1948), die binnenkort de vijfde ruimtetoerist wordt, heeft plannen voor een bibliotheek in de ruimte. In april gaat Simonyi met de Sojoez voor tien dagen naar het Internationale Ruimtestation. Dan neemt hij alvast de Faust van Johann Wolfgang von Goethe en The Moon is a Harsh Mistress van de befaamde science-fictionauteur Robert A. Heinlein mee. "Overal waar er mensen zijn, moet er een bibliotheek beschikbaar zijn", zei Simonyi gisteren aan AFP. "Faust gaat over de verhouding van de mens tot het universum en de wetenschappen. Is er een betere plek denkbaar om deze boeken te lezen dan in de ruimte?" Simonyi neemt ook muziek van Bach, Wagner, Mozart, Bartok en Liszt mee op zijn expeditie. De 58-jarige Simonyi verliet Hongarije op 17-jarige leeftijd en werkte vanaf 1981 bij Microsoft, waar hij zijn fortuin maakte met de supervisie over de ontwikkeling van de programma's Word en Excel. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf Intentional Software. Als filantroop schonk Simonyi al eens 3 miljoen dollar aan de Seattle Public Library.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening