Uitgever betaalt 97.000 euro voor blogboek

Nog geen zes weken geleden startte de Britse Judith O'Reilly nietsvermoedend met een blog over haar verhuizing van het drukke Londen naar het desolate, landelijke Northumberland, waar de dichtstbijzijnde stad al gauw een half uur rijden is. Tot haar niet geringe verbazing raakte haar blog Wife in the North talrijke gevoelige snaren. O'Reilly worstelt in haar nogal nuchtere schrijfsels met de obstakels van het plattelandsleven en het vaak eenzaam bemoederen van haar drie kinderen, terwijl haar echtgenoot vaak on the road is. Haar ontboezemingen blijken razend populair in Groot-Brittanië en de Verenigde Staten. Intussen is O'Reilly benaderd door een agent, waarna uitgever Viking Penguin haar voor 70.000 pond (bijna 97.000 euro) een boekencontract heeft aangeboden, zo meldt The Sunday Times. De uitgever vermoedt dat het thema van een vroegere carrièrevrouw (O'Reilly was education correspondent bij The Sunday Times) die uit de ratrace stapt en haar kinderen opvoedt in een landelijke atmosfeer, perfect aansluit "bij de tijdsgeest van de post-Bridget Jones-generatie". The Sunday Times vergelijkt het succes van O'Reilly al met dat van girl next door popster Lily Allen, die via My Space haar doorbraak kende. Succesvolle blogs die tot een boek worden gerestyled, het komt meer en meer voor, denk maar aan Belle de Jour en haar "diary of a London call girl." (Al denkt de échte literatuurliefhebber bij Belle de Jour natuurlijk aan het boek van Joseph Kessel uit 1928, in 1967 verfilmd door Luis Buñuel met een glorieuze, seksueel geobsedeerde Catherine Deneuve in de hoofdrol.)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening