Wat leest Vladimir Poetin?

Van de Amerikaanse president George W. Bush weten we sinds vorige zomer dat hij al eens de Franse existentialist Albert Camus opslaat. In een Brusselse toespraak citeerde hij zelfs ooit uit diens L'Etranger, tot verstomming van wie Bush van laaggeletterdheid bleef verdenken. Maar welke boeken zou de Russische president Vladimir Poetin lezen? Tijdens een drie uur durend interview met honderden journalisten in het Kremlin liet hij onlangs in zijn literaire kaarten kijken. Wanneer hij een dipje heeft in zijn humeur, wendt hij zich niet enkel tot zijn hond Connie, maar slaat hij ook de Perzische elfde-eeuwse dichter en astronoom Omar Khayyam op, zo weet AFP. Diens gedichten hebben een kalmerende werking op Poetins gemoed, zo bekende hij volmondig. "Ik kreeg onlangs een dichtbundel van Khayyam van mijn vrouw en er staan veel interessante zaken in. Ik kan de lectuur ervan aan iedereen aanraden", aldus Poetin.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening