Belager van schrijfster Naima El Bezaz veroordeeld

Een Haagse rechtbank heeft een 25-jarige veroordeeld tot 100 uur taakstraf nadat hij op de site Marokko.nl een oproep had gedaan om de Nederlandse schrijfster van Marokkaanse afkomst Naima El Bezaz te stenigen. De rechter sprak van "belediging en opruiing", zo meldt De Volkskrant. De 32-jarige El Bezaz publiceerde vorig jaar bij Contact de roman De verstotene. Het boek werd aangekondigd als "een controversiƫle roman over seks, taboes, islam en jodenhaat" en handelt over een jonge Marokkaanse vrouw die verliefd wordt op een Joodse man. Bezaz deed na de belediging aangifte tegen onbekenden en verzocht de webmaster de oproep te verwijderen. De belager schreef: "Ik roep alle diehards op, wie die bitch tegen komt, bespuug haar, stenig haar, laten we haar wegjagen uit NL, omdat ze hier ons Marokkanen belachelijk maakt." De politie kon via het IP-adres de identiteit van de betrokkene detecteren. Hij werd ook twee dagen vastgehouden. El Bezaz omschrijft de zaak als "heel eng." El Bezaz staat bekend als een kritische islamstem en zegt: "Taboes zijn er om doorbroken te worden." El Bezaz, die in 1995 debuteerde met De weg naar het noorden, zet moslima's ertoe aan "hun eigen weg te kiezen" en spreekt zich fel uit tegen de maagdencultus in de islam. Ze haalt ook regelmatig uit naar de seksuele hypocrisie bij moslimmannen. Hier staat een interview van Dirk Verhofstadt met Naima El Bezaz.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening