Bernard Dewulf krijgt Goede Seksprijs

De eerste laureaat van de Goede Seksprijs is dichter en De Morgen-columnist Bernard Dewulf geworden. Hij krijgt de onderscheiding voor een column uit zijn vorig najaar verschenen bundel Loerhoek. De kersverse publieksprijs is een initiatief van Behoud de Begeerte en wil vanaf nu jaarlijks de mooiste literaire sekspassage uit het Nederlandstalige proza bekronen. In de winnende scène uit Loerhoek neemt Dewulf een loopje met de al te directe sekstechnieken die ons rond de oren fluiten. Dewulf zwicht eerder voor de verleiding van een kortstondig moment in de supermarkt. In de column Banaan bewondert hij een toefje lingerie dat zichtbaar is boven een jeans: "Het dunne strookje zwart veroorzaakt een soort hallelujah in het schemergebied tussen geest en lichaam." In een soort nek-aan-nekrace haalde Bernard Dewulf het met luttele stemmen van de Nederlandse debutant Christaan Weijts die in zijn veelgeprezen roman Art. 285b zijn bezeten pianospel liet uitmonden in de sponde. Dichter en essayist Dewulf krijgt voor zijn winnende fragment uit Loerhoek "eeuwige roem en een fles Saint Amour", een meer dan voortreffelijke Beaujolaiswijn. Het publiek kon tijdens de zopas afgelopen Saint-Amourtournee én via de website van Behoud de Begeerte zijn stem uitbrengen op vijf fragmenten uit boeken van Abdelkader Benali, Ilja Leonard Pfeijffer, Nico Dros, Christiaan Weijts en Bernard Dewulf. De stemmers konden ook een prijs winnen: een romantisch weekend (met partner) in het Franse dorp Saint Amour en omgeving. De Goede Seksprijs wil een tegengewicht vormen voor de Slechte Seksprijs, die op De Nachten aan Bart van Lierde werd uitgereikt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening