Günter Grass komt met nieuwe dichtbundel

De Duitse schrijver en Nobel-prijswinnaar 1999 Günter Grass, die vorig jaar zwaar onder vuur kwam te liggen vanwege zijn late bekentenis over zijn betrokkenheid bij een Waffen SS-legioen, heeft alweer een nieuw boek klaar. Op 19 maart komt een met tekeningen verluchtigde dichtbundel van Grass uit, zo kondigt uitgever Steidl aan. Dummer August is geschreven op het hoogtepunt van de polemiek omtrent de revelaties in zijn autobiografie Beim Häuten der Zwiebel. De dichtbundel zal 41 kleine gedichten bevatten en gaat vergezeld van 28 door Grass gemaakte tekeningen van eenvoudige zaken uit zijn omgeving: artisjokken, bomen, vissen en zelfs zijn hond Minka. Grass wordt dit jaar 80. Heel binnenkort verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff ook de Nederlandse vertaling van zijn autobiografie onder de titel De rokken van de ui. [tekening: zelfportret van Grass uit 1972]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening