Kruimeldief (9)

Flexibele rubriek met allerhande literair snoepgoed en bijbehorende links:
**Good Magazine duikt in de wondere wereld van de Amerikaanse magazines en heeft een spannend subjectief lijstje gemaakt van de 51 beste tijdschriften. Esquire staat op 1, The New Yorker op 2.
**Een Amerikaanse geschiedenisfaculteit trekt ten strijde tegen de foutenlast in de Wikipedia-encyclopedie. Studenten aan het Middlebury College mogen niet langer de Wikipedia als bron citeren. Intussen zijn er in de VS maandelijks 38 miljoen gebruikers van de encyclopedie.
**Uitgeverij Querido heeft een speciale site geopend omtrent Het schervengericht, het nieuwe boek van A.F.Th. Men mag hopen dat er in het boek véél meer te beleven valt.
**Vier Franse schrijvers (Claire Castillon, Jean Echenoz, Agnès Desarthe en Chloé Delaume) vertellen over hun geliefkoosde lettertype, naar aanleiding van nieuwe publicaties over typografie én een Parijse tentoonstelling.
**Bij het Brugse antiquariaat Marc Van de Wiele gaat op 10 maart een uitzonderlijke collectie partij werken van Felix Timmermans onder de hamer. Topstuk is het definitieve handschrift van De harp van Sint-Franciscus. De waarde schommelt tussen de 8 à 10.000 euro.
**Is Martin Amis nu al dan niet de grootste levende Britse schrijver? The Guardian-lezers raken er nog niet meteen uit.
**De veertiendaagse, Franse literaire krant La Quinzaine Littéraire, met vaste hand geleid door de legendarische Maurice Nadeau, heeft eindelijk een website geopend, met een aantal oudere artikels online én ook een blog. Wars van alle trends klinkt het ferm: "Pour nous, le seul événement qui compte, parce qu'il est le seul important, c'est le livre." Voilà.
**Umberto Eco haalt uit naar George Bush, zie dit bericht in De Morgen.
**En hier kun je een elegante, zwevende bibliotheek bekijken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening