W.F. Hermans tweemaal op shortlist Het Beste Boek

Gisteren is de shortlist bekend gemaakt voor de verkiezing van het beste fictieboek van Nederland. De groots opgezette wedstrijd is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Programma Stichting en NRC-Handelsblad. Ruim 6.500 Nederlandse lezers brachten hun stem uit via de website Het Beste Boek. Bij de tien resterende boeken is geen enkel afkomstig van een Vlaming of van een vrouwelijke auteur. Willem Frederik Hermans is tweemaal vertegenwoordigd. De lezers plaatsten - ietwat ongewoon - ook Kader Abdolah's Het huis van de moskee bij het tiental. Op de lijst staan verder ook nog Voskuil, Reve, Roosenboom, Mulisch, Multatuli, Bernlef en Nescio. Tekenend is dat het geheugen van de modale lezer alweer vrij kort is. Het publiek kan tot 2 maart op zijn favoriete boek stemmen. Het Beste Boek wordt tijdens de TV-Avond van het Boek op 11 maart onthuld. Achtergronden en speculaties over het hoe en waarom in NRC-Handelsblad, zie ook ons vroegere bericht. [foto: de 'jonge' W.F. Hermans]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening