Beroemde naaktschrijvers

Wanneer de Franse schrijver Vic-tor Hugo uitzonderlijk last had van een writer's block, greep hij meteen naar de grote middelen. Hij liet zich door zijn huisknecht van al zijn kleren ontdoen en sloot zichzelf een hele dag in zijn werkkamer op, naakt én uitsluitend voorzien van pen en papier. Zo dwong hij zichzelf om toch te schrijven. De anecdote staat op Neatorama, waar met enig genoegen is nagevlooid welke schrijvers zoal in hun blootje naar inspiratie hengelden. Ook Ernest Hemingway stelde er naar verluidt prijs op om in zijn nakie te schrijven. Genetische voorbestemdheid? Wie weet, want zijn neef Edward Hemingway opende ooit de eerste Britse nudistenkolonie. D.H. Lawrence, de auteur van de schandaalroman Lady Chatterley's Lover, mocht graag in adamskostuum in moerbessenstruiken klimmen, waarna het schrijven hem een stuk beter af ging. De Franse auteur Edmond de Rostand, schepper van Cyrano de Bergerac, werd wel eens stapel van alle bezoek en sloot zich dan langdurig op in een volle badkuip en werkte daar ongestoord verder. Een schrijfremedie die - verrassend genoeg - ook de Britse detectiveschrijfster Agatha Christie zeer op prijs stelde.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening