Library of Congress digitaliseert "broze boeken"

Deze week raakte bekend dat de Amerikaanse Library of Congress (Washington) spoedig werk gaat maken van het digitaliseren van haar meest waardevolle en hoogst fragiele boeken. Studenten en vorsers zullen dan niet langer de zeer gevoelige en soms al aangetaste boekobjecten fysiek moeten aanraken, wat het risico op verdere schade beperkt. De bibliotheek krijgt voor het project Digitizing American Imprints twee miljoen dollar aangereikt van de Alfred P. Sloan Foundation. Het komt op een moment dat Google en Microsoft in samenwerking met bibliotheken in versneld tempo boekencollecties digitalizeren, waaronder ook deze van de LoC. Daarbij worden de kwetsbaarste boeken evenwel vaak gemeden, vanwege de praktische bezwaren. Het inscannen van de "broze boeken" begint normaal gezien over een paar maanden. Het nieuws staat bij CNN, alle details in dit nieuwsbericht van de Library of Congress.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening