Thomas van Aalten giet roman in 'sferische' podcasts

Het digitale boek is aan een ferme opmars bezig. Er gaat geen week voorbij zonder een nieuwe technologische innovatie of vers uitgeef- (of promotie?)-concept. We berichtten zopas over het Penguin-experiment met de 'wikipedia-roman' (de site is intussen zodanig succesvol dat ze geregeld vastloopt), in Finland dook er laatst een SMS-roman op, je hebt de uit een message board ontstane hype rond het Japanse boek, manga & film Train Man , er is het doorslaande succes van podcasts en luister- en radioboeken én er zijn de Japanse, in etappes geconsumeerde GSM-romans. De jonge Nederlandse auteur Thomas van Aalten weerstaat evenmin aan de lokroep van de podcast en voegt er een voorzichtige nieuwe dimensie aan toe, zo meldt Boekblad. Zijn nieuwe roman Coyote (Rothschild & Bach) veroorzaakte in de boekhandel en bij de kritiek weinig animo, maar zijn podcast wist de voorbije weken al een pak abonnees te strikken (geen 10.000 zoals het blad verkeerdelijk meldt, maar wel honderden, zoals de auteur hier (op 31.1.) zélf rechtzet). Op zijn website plaatst van Aalten wekelijks een door hemzelf voorgelezen hoofdstuk en laat dat vergezeld gaan van sferische soundscapes van Mirist Egal. Van Aalten speculeert in het dagblad De Pers enigszins op een hype à la Twin Peaks en Carnivale en hoopt dat het pod-project vooral de verkoop van zijn boek onrechtstreeks aanzwengelt. Van Aalten omschrijft zich als auteur die "de scepter [zwaait] van de 21e eeuwse noir-trash-industrial-psycho-magisch-realistische literatuur in Nederland. Al was het maar omdat hij de enige is die dat genre vertegenwoordigt, inderdaad."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening