Boekenweekgeschenk Geert Mak ook in Turkse versie

Het door succesauteur Geert Mak geschre-ven Boekenweekgeschenk, dat de Nederlandse Boekenweek mee mag opluisteren, verschijnt dit jaar ook in het Turks. De Brug, zoals het non-fictieverhaal van Mak heet, speelt zich grotendeels af in Istanbul. Naast de 890.000 exemplaren zijn er 20.000 Turkse versies voorzien. Plaats van handeling is vooral de Galatabrug in Istanbul. "Dit boek is geen verhaal over de stad, eerder een reisverhaal over een reis van een dikke 500 meter: de Galatabrug', aldus Geert Mak bij de presentatie. "De brug werd vijftien jaar geleden gesloopt en oudere inwoners van Istanbul zijn nòg in een shocktoestand, want er is een deel van hun leven mee verdwenen.' De 72e editie van de Nederlandse Boekenweek, van 14 tot 24 maart, heeft dit jaar als globale thema Lof der Zotheid: humor in de literatuur. Kees Fens schreef het Boekenweekessay Op weg naar het schavot. Meer details in De Volkskrant.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening