Nederlandse schrijver Pieter Nouwen gestorven

De Nederlandse auteur en journalist Pieter Nouwen is op 57-jarige leeftijd overleden. Nouwen, die van 1979 tot 1986 werkzaam was voor Elseviers Magazine, kreeg enige bekendheid met zijn debuutverhalenbundel De God in de machine (1991), die verrassend op de AKO-longlist belandde. Volgens Nouwen was de mens "een balling", die "in niets op deze wereld zijn vertrouwen kan stellen". De diepgelovige Nouwen schreef ook De Lichtwachter, een metafysische detective en een eerbetoon aan Bachs Mattheus Passion. Hij boekte er vooral succes mee in christelijk Nederland. Zijn laatste boek, De Pias van het Pentagon (2004), was dan weer erg kritisch voor George W. Bush. "Het Amerikaanse amalgaam van politiek, bewapening, macht, pro-doodstraf en christelijk geloof ("the political church")" maakte hem naar verluidt "misselijk."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening