Passa Porta Festival gluurt naar "de andere kant"

Tussen 19 en 22 april vindt in Brussel het Passa Porta Festival plaats, dat wordt afgesloten met de zesde editie van Het Groot Beschrijf. Het Groot Beschrijf verdwijnt dus niet, maar krijgt, aldus de organisatoren "een lang leven in een nieuwe, ambitieuze context". Het Passa Porta Festival is een initiatief van het gelijknamige literaire huis dat in 2004 opende in de Brusselse Dansaertstraat en zich in no time op de kaart wist te zetten. Het Festival is uitgesproken meertalig en internationaal van opzet én wordt tweejaarlijks. "Het is een auteursfestival dat zowel bekende namen als te ontdekken schrijverstalent uit binnen- en buitenland te gast heeft." Het thema is dit jaar het vage Van de andere kant: "Nauwere contacten tussen de literaturen, een (taal)grensoverschrijdende werking, openheid en uitwisseling zijn sleutelwoorden. [...] Het nodigt uit om over het muurtje te kijken, om wat leeft en bestaat op een andere manier te ervaren." Een van de eregasten wordt de Spaanse auteur Antonio Munõz Molina. Voorts is er een programma rond Billie Holiday met Paul Verhaeghen, Carl Norac, Andre Velter, Caryl Phillips en Joke Van Leeuwen; Tom Lanoye, Thomas Gunzig, Eugène Savitzkaya, Moses Isegawa, Shahrnush Parsipur en Frank Westerman kozen elk een filmklassieker uit en becommentariëren deze, met "aandacht voor clichés, vooroordelen en misverstanden." Op de slotdag zijn er op 50 plaatsen in Brussel literaire evenementen. Onder andere Jan Siebelink en Adriaan van Dis zakken dan naar Brussel af. Alle details binnenkort op deze website.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-02-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening