Nieuw forum voor Vlaamse en Nederlandse boekhandels

Zopas is een nieuwe website gelanceerd die een compleet overzicht wil bieden van de Nederlandse en Vlaamse boekhandels. Onder de weinig geïnspireerde naam Boekensnuffelaar kan elke boekhandel er een beschrijving van zijn zaak en foto's plaatsen. Het publiek kan vervolgens zijn oordeel geven over allerlei facetten van de service van deze boekhandels. Geleidelijk aan moet de site zo uitgroeien tot een referentiesite voor de "schatkamers van de leescultuur". Jan Louwers van Uphill Battle, die het initiatief op poten zette, zegt in Boekblad: "Wij willen de boekhandel koesteren. Laten boekhandels zich niet gek maken door de berichten over boeken kopen via internet, de boekhandel is voor boekenkopers de plek bij uitstek om zich te informeren en laten inspireren over boeken." Er is ook een verkiezing van de beste boekhandel in het vooruitzicht gesteld. Het bedrijf Uphill Battle neemt de laatste tijd opvallend het voortouw rond nieuwe vormen van boekpromotie. Ze zijn ook de makers van de Boekenmuurkrant en de Boekenkrant. Nog een andere nieuwe site wil dan weer het nieuws over Nederlandse boeken en schrijvers opvolgen. Boekennieuws biedt voorpublicaties aan en neemt voorlopig hoofdzakelijk gehele artikelen van een aantal Nederlandse kranten over, zonder veel eigen redactionele inbreng. [foto: boekhandel Mulder in Amsterdam]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening