Pamuk nu toch naar Duitsland

De Turkse schrijver en Nobel-prijswinnaar Literatuur 2006 Orhan Pamuk reist op korte termijn dan toch naar Duitsland, zo heeft zijn Duitse uitgever Hanser aangekondigd. In februari blies hij, wellicht om veiligheidsredenen, een bezoek aan Duitsland af (zie dit DPM-bericht). "We zijn verheugd dat Pamuk al zo snel heeft beslist om zijn Duitsland-reis te herprogrammeren", zegt een woordvoerder van de uitgeverij aan AFP. Pamuk houdt vanaf 2 mei een lezingentournee, die hem onder meer in Hamburg en M√ľnchen brengt. Op 3 mei wordt hij ook doctor honoris causa aan de universiteit van Berlijn. Pamuk, die onlangs enige tijd rust zocht in de Verenigde Staten, is sinds de moord op de Armeense journalist Hrant Dink een paar keer met de dood bedreigd. Of Pamuk binnenkort ook het toegekende eredoctoraat aan de KUB in Brussel nog zelf komt ophalen, is nog niet bekend.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening