De ontdekking van de hemel 'beste Nederlandstalige boek'

De roman De ontdekking van de hemel (1992) van Harry Mulisch is vanavond uitverkoren tot het beste Nederlandstalige boek 'aller tijden'. Dat gebeurde tijdens de televisie-uitzending De Avond van het Boek 2007, waarin Geert Mak de laureaat mocht bekendmaken. Het huis van de moskee van Kader Abdolah eindigde hoog op de tweede plaats, gevolgd door Max Havelaar van Multatuli. Ruim 15.000 lezers brachten de voorbije periode hun stem uit via de website Het beste boek. In de laatste fase konden ze kiezen uit een shortlist van tien boeken (met uitsluitend mannelijke auteurs én twee boeken van W.F. Hermans). De verkiezing was een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Programma Stichting en NRC Handelsblad. Zie ook ons eerder bericht. [Aanvulling 12.3: bij NRC-Handelsblad lees je een nabeschouwing & meer over de motivaties van de stemmers. Blijkbaar stootte nummer twee Kader Abdolah en zijn uitgeverij De Geus met kettingmails en advertenties Harry Mulisch in extremis nog bijna van de troon.]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening