Petitie voor L.P. Boons Kapellekensbaan

De onvermoeibare literaire belhamel Didi de Paris heeft zijn antwoord klaar op de Nederlandse verkiezing van Het Beste Boek (zie DPM-bericht 11.3). Hij lanceert een petitie ten faveure van Louis Paul Boon (1912-1979), "om te vermijden dat het werk van een groot Vlaams auteur in de vergetelheid raakt". Hij wil vooral De Kapellekensbaan onder de aandacht brengen, volgens de Paris "het beste Nederlandstalige boek aller tijden". Nochtans heeft het werk en de nalatenschap van Boon de laatste tijd niet te klagen over een gebrek aan belangstelling, me dunkt. Gestaag verschijnen de delen van zijn Verzameld Werk (deze maand komt deel 8 uit) en de theaterbewerkingen en Boon-manifestaties volgen elkaar in strak tempo op (zie hiervoor ook het Louis Paul Booncentrum). Op 24 maart 2007 reikt het Louis Paul Boongenootschap in Amsterdam zijn Isengrimus uit aan Ger van Bork, ex-wetenschappelijk medewerker Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. De prijs is bedoeld voor "personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de studie en verbreiding van het werk van Louis Paul Boon."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening