Vijf kandidaten voor nieuwe Vlaamse non-fictieprijs

Op 28 maart reikt Vlaams minister-president Yves Leterme de eerste ABN AMRO Bank prijs voor het beste Vlaamse non-fictie boek van 2006 uit. Gisteren werd de shortlist bekend gemaakt. De vijf kanshebbers zijn Praten met je tiener van Peter Adriaenssens, Naar grijsland van Koen De Leus, Alles gaat voorbij, behalve het verleden van Luc Huyse, Brein & Branie van Christine Van Broeckhoven en Geesten van het avondland van Rudi Vranckx. De winnaar krijgt het niet misse bedrag van 12.500 euro. Er is ook een publieksprijs van 2.500 euro. "Het gros der non-fictie boeken had tot op heden geen jaarlijkse prijs die naam waardig. Daarom hebben we beslist om een nieuwe boekenprijs in het leven te roepen," zo licht Paul Lembrechts van ABN AMRO het nieuwe initiatief toe. De wel erg uitgebreide jury wordt voorgezeten door Knack-directeur Rik van Cauwelaert. Meer details dan ook op de website van het weekblad. Zie ook hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening