Onbekend gedicht van William Carlos Williams opgedoken

‘About a Little Girl’, een onbekend gedicht van de modernistische schrijver en dichter William Carlos Williams (1883-1963) is na tachtig jaar opnieuw in de openbaarheid gekomen, zo meldt AP. Williams schreef het gedicht voor de 11-jarige Marian Macy, bij wie leukemie was vastgesteld. Deze diagnose bleek later evenwel fout. Marian groeide gezond en wel op, om pas in 2002, op bijna 92-jarige leeftijd te sterven. Het gedicht bleef al die tijd binnen de familie tot een kleinzoon van Marian, Michael Lund, zelf professor Engelse Literatuur, besloot het unieke document aan de afdeling kostbare werken van de Southeast Missouri State University’s Kent Library in Wisconsin te schenken. Daar berust het nu ter studie en vermaak van de bloeiende gemeenschap Williams-scholars. In Nederland klapten de literatuurhistorici Reiner Salverda en Jaap Harskamp vorige week nog luider in de handen. Van de dichter Geerten Gossaert (1884-1958) ontdekten zij twee bundels (Langs den weg - 1928 & Melati en rotan - 1948) met meer dan negentig tot nog toe onbekende gedichten. Gossaert hanteerde daarbij de schuilnaam J.F. Kunst. Over "het zwijgen van Gossaert" stond een uitgebreid artikel in Trouw. [beeld: zelfportret van W.C. Williams uit 1914]
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 14-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening