Boekenbeursbezoeker hondstrouw en hoog opgeleid

Gisteren werd een uitgebreid publieks-profiel voorgesteld van de Antwerpse Boekenbeursbezoeker. Niet geheel verwonderlijk blijkt daaruit dat de Boekenbeurs een hondstrouw publiek heeft. Boekenbeursbezoek staat in Vlaanderen bijna gelijk aan een dagje naar zee: 85 % van de ondervraagden kwam al eerder langs. Bijna zestig procent bezoekt de beurs zelfs in familiaal verband. Opmerkelijk is dat twee derde van de bezoekers vrouwen zijn, één op drie bediende is én dat er verder ook veel studenten en leerkrachten op de beurs pleisteren. Hoger opgeleiden zijn ruim in de meerderheid. Toch blijkt de Boekenbeurs vooral een lustoord voor lezers van het lichtere werk. Ontspanningsromans doen het goed, samen met kinder- en jeugdboeken en gezins- en hobbyboeken. Het onderzoek speculeerde ook over de locatie. Liefst vierennegentig procent vindt Antwerpen de geschikte locatie voor de Boekenbeurs. Een verhuis naar Gent zou voor 65 % van de ondervraagden wel kunnen, maar Brussel en Hasselt liggen al minder voor de hand. Het onderzoek werd tijdens de voorbije Boekenbeurs (1-12 november 2006) uitgevoerd door de Plantijn Hogeschool, op vraag van branche-organisatie Boek.be. Van de 164.120 bezoekers werden er 1.135 ondervraagd. Meer cijfers bij De Morgen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening