Hella S. Haase vindt eigen roman terug

Dat krijg je dan als je een wijdvertakt oeuvre hebt. Soms vergeet je wel eens dat je nog ergens een roman hebt rondslingeren. Het overkwam de Nederlandse schrijfster Hella S. Haasse (°1918), die bij het rangschikken van een berg oude krantenstukken op een nooit in boekvorm gepubliceerde roman van haar hand stuitte, zo weet De Volkskrant. Het gaat om een aan het eind van de jaren veertig geschreven verhaal, dat onder het pseudoniem C.J. van der Sevensterre in 1950 in Het Parool werd gepubliceerd. Niemand had in de gaten dat Haasse zich achter het pseudoniem schuilhield. Haar vaste uitgever Querido gaat het boek uitgeven onder de titel Sterrenjacht. Het zou al in juni verschijnen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening