Kif Kif-prijzen voor "schrijvers met uitheemse roots" uitgereikt

Het interculturele platform Kif Kif reikte deze week voor de derde keer haar literaire prijs Kleur de kunst uit. De onderscheiding wil, aldus de initiatiefnemers, "in de eerste plaats een stimulans zijn voor schrijvers met uitheemse roots" en "ervoor zorgen dat de literaire scène een weerspiegeling wordt van onze gekleurde samenleving." Tijdens een feestelijk gebeuren in de Brusselse KVS werd de grote Kif Kif-prijs overhandigd aan Sarah De Mul-Olaziregi. Ze krijgt hem voor het verhaal Door U ben ik, dat, aldus het persbericht, "met veel vaart en precisie over interculturele misverstanden vertelt en hoe daar ook nog eens gebruik van kan worden gemaakt." Jeroen Paulussen kreeg de tweede prijs voor zijn kortverhalen, de gedichten van Ihsane Chioua Lekhli ontvingen de derde prijs. De jury bestond uit Paul Bogaert, Hai-Chay Chiang, Mustafa Kör, Vera Turpyn, Chika Unigwe en Kamiel Vanhole. Van het jurylid Mustafa Kör verschijnt eerstdaags de roman De lammeren. De Kleur de kunst-prijzen blijken trouwens enige doorstroming naar het literaire circuit te garanderen, zie hier en daar.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening