Waterstone's snoeit én beknibbelt op high-browboeken

In Groot-Britannie moeten binnenkort wellicht een dertigtal Waterstone's-boekhandels de deuren sluiten. Dat heeft de HMV Group aangekondigd, de distributieketen van muziek, video en DVD-materiaal die Waterstone's onder zijn vleugels heeft en wereldwijd over 730 winkels beschikt. De ingreep komt er na tegenvallende resultaten én zal ook flinke gevolgen hebben voor het algemene aanbod in de winkels, zo signaleert The Guardian. High-browboeken komen in de verdrukking. Het hoofd van Waterstone's verklaarde in The Guardian dat er veel meer de klemtoon zal worden gelegd op romans, kookboeken en kinderboeken én dat "academische boeken en menswetenschappelijke boeken" minder prominent in de winkel komen te liggen. Er zal ook meer geïnvesteerd worden in online-verkoop, iets waarin Waterstone's achterop schijnt te hinken. Waterstone's gaat ook werken met een gecentraliseerd distributiesysteem én met getrouwheidskaarten. Momenteel heeft Waterstone's 350 winkels onder zijn vlag, waaronder ook deze in Amsterdam en Brussel. Waterstone's nam in 2006 nog de rivaliserende boekhandelketen Ottakar's over.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening