Kruimeldief (11)

Onregelmatig verschijnende rubriek met klein lettervoer voor literaire schrokoppen:
**VPRO-Boeken heeft het onder meer over de "verveling", nav. Arij Prins' dissertatie Uit verveling. Er is regelmatig aanvulling van hun archief A. Moonen.
**Een trend die niet kon uitblijven: na de chicklit is de yummy-mummy-lit aan het feest. The Guardian bespreekt een paar titels in het genre.
**Vrij Nederland pakt uit met een averechts nummer n.a.v. de Nederlandse Boekenweek: "Dwarse literatuur", met onder meer een rondetafelgesprek over "tegendraads schrijven" én literaire stijfkoppen, excentrieke uitgevers (zoals Ijzer en de Zingende Zaag) én eigengereide schrijvers. Arnon Grunberg bespreekt Norman Mailers Hitler-roman.
**Het Franse literaire magazine Transfuge, dat zich specialiseert in de internationale letteren, heeft in zijn nieuwe nummer een lang interview van enfant terrible Frédéric Beigbeder met Jay McInerney én veel aandacht voor Indische literatuur, nav. het Salon du Livre te Parijs (dat vrijdag van start gaat).
**Rebecca Stott groeide op in een sekte die boeken verafschuwde. Toch schopte ze het tot auteur én literatuurprofessor in Cambridge. The Times heeft een indringend, vrij hallucinant portret van de 42-jarige dame. Dezelfde krant komt met een al even aardig stuk over de niet verzwakkende Jane Austen mania in Groot-Brittanië.
**L'Express spreekt met Dominique Fernandez, zopas opgenomen in de Académie Française.
**Uw dienaar werkt sinds kort ook samen met NRC-Handelsblad en draagt berichten bij aan de vrijdagse rubriek Weekboek van NRC-Handelsblad Boeken én aan het NRC-Boekenblog, waar je ook ander actueel boekennieuws vindt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening