Saskia de Coster writer in residence te Amsterdam

Saskia de Coster (°1976) wordt vanaf 15 april de volgende writer in residence in het Amsterdamse schrijversappartement aan het Spui, zo maakte het Nederlandse Fonds voor de Letteren bekend. De Coster gaat er werk maken van haar volgende roman met als werktitel De ongelukkigste mens ter wereld. In Amsterdam denkt ze "de ideale combinatie te vinden van isolement en ontdekking" en wil ze "rondwandelen" in de geschiedenis van Amsterdam, aldus het persbericht. "De slechtste manier om een stad te verkennen is toerisme. De beste manier is door er even te verblijven," zo luidt het. Tijdens het schrijfproces van haar vorige roman Eeuwige roem verbleef ze een poos in New York, een omgeving die naar verluidt een stevige stempel drukte op het eindresultaat. Eigenzinnige duvel-doet-al De Coster is de laatste tijd niet meer uit de media weg te slaan, zeker na haar doortocht in het quizprogramma De slimste mens ter wereld. Ze stond op het podium van Saint-Amour en is binnenkort ook een van de weekgasten in Lux XL, het nieuwe cultuurprogramma van Canvas dat vanavond op het scherm debuteert. De Coster wordt in Amsterdam de vierde schrijfgast na Frank Martinus Arion, David van Reybrouck én de Poolse Olga Tokarczuk. Als alles volgens plan verloopt zullen dit jaar ook nog de Amerikaanse A.M. Homes, de Deen Jens Christian Grondahl en de Oostenrijkse Lilian Faschinger enige tijd hun intrek nemen in de residentie in het hart van Amsterdam.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening