Uitgelezen over 'De hectaren van het geheugen'

Het maandelijkse levende boekenprogramma van de krant De Morgen en Kunstencentrum Vooruit begeeft zich ditmaal door "de hectaren van het geheugen". "Herinneren, vergeten en niet willen vergeten" staan centraal in de editie van morgen dinsdag 20 maart. De vaste panelleden Jos Geysels en Anna Luyten, deze keer aangelengd met Bart Moeyaert en Peter van den Eede, wisselen in de Balzaal van de Gentse Vooruit van gedachten over drie boeken: Jeffrey Moores De geheugenkunstenaars, Bernice Eisensteins Ik was een kind van Holocaust-overlevers en Oliver Sacks' De man die zijn vrouw voor een hoed hield. Het telkens druk bijgewoonde programma is met andere panelleden maar dezelfde boeken ook te zien op donderdag 22 maart in de KVS-Brussel (met Friedl' Lesage en Arne Sierens) en op 26 maart in de Bourla-schouwburg te Antwerpen (met Saskia de Coster en Guy Cassiers). Telkens zijn er ook muzikale intermezzi. De toegang is op elke locatie gratis, de presentatie is driemaal in handen van Fien Sabbe.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening