Nieuwe McEwan komt eerst in het Nederlands

Aan Chesil Beach, de nieuwe roman van Ian McEwan (°1948), verschijnt op 2 april als wereldprimeur in een Nederlandse editie. De Nederlandse vertaling ligt immers een paar dagen voor de Engelse editie in de boekhandel, zo maakte zijn uitgever De Harmonie bekend. Het boek speelt zich af aan het begin van de jaren zestig en vertelt over het echtpaar Florence Ponting en Andrew Mayhew, die net voor hun huwelijksnacht greep proberen te krijgen op een verwarrend verleden. Net als in bejubelde romans als Ziek van liefde en Boetekleed is het thrillerelement niet ver weg. De Booker Prize-laureaat komt op vrijdag 13 april 2007 naar Nederland, waar hij een lezing en interview weggeeft in Felix Meritis te Amsterdam. Zie ook ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening