Topvoetballers als leesbevorderaars

In Groot-Brittaniƫ hebben bekende Premier League-voetballers als David James, Arjan De Zeeuw en Jens Lehmann voor de vijfde keer hun lijst met favoriete boeken bekend gemaakt. De leestips passen in het ambitieuze project Premier League Reading Stars, waarbij eerste klassevoetballers als leesbevorderaars worden ingezet. Aan de hand van de boekenlijst wil de Natural Literacy Trust, de Arts Council England, de Football Foundation en the Premier League moeilijk bereikbare lezersgroepen ertoe aanzetten om toch de stap naar de bibliotheek of boekhandel te zetten. Ze mikt - zoals het discreet luidt - op "people who may not have shown an interest in reading, but who do have a passion for football". Elke eerste klasseclub duidt binnen zijn team een Reading Champion aan die zijn favoriete boeken mag promoten. Vervolgens adopteert elke club ook een bibliotheek, waar gratis exemplaren van de aanbevolen titels worden aangeboden. Er staan ook auteursontmoetingen en literaire voetbalspelletjes op het programma. De leeslijst van de baltovenaars bevat een waaier aan genres: kinderboeken, autobiografieƫn van sportlui maar ook "high-brow novels", aldus BBC. Zo schuilen onder andere Roald Dahls' Charlie and the Chocolate Factory, maar ook het populaire leesclubboek The Kite Runner van Khaled Hosseini en The Curious Incident of the Dog in the Night-time van Mark Haddon in de sporttassen van de voetballers.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening