Eredoctoraat voor trio Antwerpse stadsdichters

De Universiteit Antwerpen kent zijn eredoctoraat voor algemene verdienste dit jaar toe aan drie Antwerpse stadsdichters. Het gaat om Tom Lanoye, die destijds de spits mocht afbijten, de Palestijns-Nederlandse dichter en toneelschrijver Ramsey Nasr (stadsdichter in 2005) en Bart Moeyaert, sinds januari 2006 de derde huisdichter van de Sinjorenstad. Op de Stadsdichter podcast kun je perfect zijn po√ętische Antwerpse esbattementen volgen. Vorig jaar ging het UA-eredoctoraat voor algemene verdienste naar beeldend kunstenaar Luc Tuymans. Vandaag raakte ook bekend dat het belaagde polderdorpje Doel Mark Meekers tot 'stadsdichter' (of beter 'dorpsdichter') heeft uitverkoren. [foto: Bart Moeyaert]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening