Internationale boekenbeurzen van Leipzig en Parijs van start

Twee vooraanstaande Europese boekenbeurzen openen dezer dagen hun deuren. In Duitsland gaat morgen de Leipziger Buchmesse van start, na de Frankfurter Buchmesse Duitslands grootste boekenevenement, met vorig jaar zowat 126.000 bezoekers, 2.400 journalisten én exposanten uit 36 landen. De beurs gaat vergezeld van het festival Leipzig Liest, dat over de hele stad zijn leestentakels uitspreidt. Ook de uitreiking van de Preis der Leipziger Buchmesse, waarvoor onder meer Ingo Schulze is genomineerd, wordt door de Duitse pers telkens met argusogen gevolgd. Onder de auteursgasten bevinden zich onder meer Martin Walser, Wolf Biermann, Thomas Brüssig, Günter Grass, DBC Pierre en William Boyd. Het Schwerpunkt is Sloveense literatuur. Leipzig was overigens tussen het eind van de achttiende eeuw en 1950 dé boekenhoofdstad van Duitsland. In Frankrijk zijn alle literaire ogen dan weer gericht op het Salon du Livre, dat vrijdag te Parijs opent. Naar aanleiding van zijn zestigjarige onafhankelijkheid is India dit jaar als invité d'honneur uitgenodigd. Een 30-tal vooraanstaande Indische auteurs, waaronder Vikram Seth, treden er in debat. In totaal zijn er ruim 2000 (Franse en internationale) auteurs aanwezig op de beurs, zo pochen de organisatoren. Magazine Littéraire pakt deze maand uit met een speciaal dossier over de Indische letteren.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening