Eigen forum voor Zeeuwse letteren

De Zeeuwse literatuur heeft sinds gisteren een eigen digitaal uithangbord. De website Literatuur in Zeeland wil het literaire leven in Zeeuws-Vlaanderen een flinke duw in de rug geven en het verspreide aanbod beter bundelen. De Zeeuwse bibliotheek in Middelburg ontwikkelde de site op initiatief van de provincie Zeeuws-Vlaanderen. "Het is een site voor lezers én schrijvers", aldus webredacteur Lineke Broos van de Zeeuwse Bibliotheek in de Provinciale Zeeuwsche Courant: "Er staan voor beginnende schrijvers bijvoorbeeld ook tips op over hoe ze het beste een uitgeverij kunnen benaderen." Op de site worden ook biografieën van Zeeuwse schrijvers aangebracht, waaronder Betje Wolff, Floortje Zwigman én natuurlijk Hans Warren. Men is van plan ook aankomende Zeeuwse schrijvers op de site te publiceren. In Zeeland is ook het literaire, naar eigen zeggen "dwarse", periodiek Ballustrada al twintig jaar actief.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening