Kruimeldief (12)

Sporadisch verschijnende rubriek met linkklaar gemaakte literaire snippers:
**Heet van de naald: hoera-gevoel bij de Nederlandse Boekenweek-organisatoren. Er zijn weer records gesneuveld, want de Boekenweek lokt 900.000 mensen naar de boekhandel. Geert Maks boekenweekgeschenk De brug was een grote hit.
**Het april-mei nummer van het tijdschrift Bookforum is voor een groot deel online te lezen. Met onder meer een interview met A.M. Homes.
**Een stevige voorpublicatie uit On Chesil Beach, de nieuwe roman van Ian McEwan, staat bij The Guardian.
**Dezelfde krant daagde een heleboel auteurs uit tot een superkort verhaal. De 'verhaalzinnetjes' staan hier. Blake Morrison schrijft: "Womb. Bloom. Groom. Gloom. Rheum. Tomb" én Ali Smith: "In the end, everything simply began."
**Can video save the literary star?, dat vraagt The New York Times zich af. De Amerikaanse boekhandelketen Powell's plant korte films over auteurs, die ze dan in hun winkels vertonen. Ze kunnen boekhandelsoptredens van auteurs overbodig maken, zo wordt vermoed. Ian McEwan is helemaal gewonnen voor het idee. Hij ziet het immers niet zitten om, ter promotie van On Chesil Beach, binnenkort de Amerikaanse boekhandels af te schuimen.
**John Banville verstopt zich achter het pseudoniem Benjamin Black én schrijft een hard-boiled misdaadroman, Christine falls. Recensie in The New York Times.
**Is het een schanddaad om boeken wel eens niet helemaal uit te lezen? The Chronicle Review onderzoekt de kwestie, bij monde van Lennard J. Davis.
**Op zoek naar de beste Franse en internationale literaire sites met Didier Jacob, dossier in Le Nouvel Observateur: "Het is net als afdalen in een mijn zonder zaklamp of helm." De links zijn helaas niet aanklikbaar.
**Het Franse weekblad Télérama heeft een multimediaal dossier over Régis Jauffret, de auteur van Microfictions.
**Bij VPRO-Boeken gaat Wieneke de Boer in op onder meer het postume succes van Irène Némirovsky en haar Suite française. Zopas verscheen bij De Geus de novelle Het bal in vertaling.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening