Claude Lévi-Strauss schenkt archief weg

De etnoloog en schrijver Claude Lévi-Strauss (°1908) heeft een deel van zijn wetenschappelijke archieven geschonken aan de Bibliothèque Nationale de France. Het gaat onder meer om de manuscripten van Structures élémentaires de la parenté (1949), Tristes Tropiques (1955) en Régarder, écouter, lire (1993). Het intussen 98-jarige boegbeeld van het Franse structuralisme zal in een tweede donatie binnenkort ook werkdocumenten, reisnotities, een uitgebreide briefwisseling en zijn lessen aan het Collège de France aan de BNF overmaken. "Het is een uitzonderlijk rijk fonds", aldus een opgetogen BNF. Zijn beroemde Het trieste der tropen werd in 2004 in het Nederlands heruitgegeven bij Atlas.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening