4 Vlamingen genomineerd voor Bob den Uyl Prijs

Zopas is de longlist vrijgegeven van de VPRO Bob den Uyl Prijs. De prijs wordt toegekend aan het beste literaire en/of journalistieke reisboek en is al aan zijn vierde editie toe. Op de longlist staan vier Vlaamse auteurs: Bart van Loo met Parijs retour, Luc Devoldere met Mijn Italië, Mark Helsen met Op reis naar nergens en Johan De Boose (De grensganger). Verder signaleren we ook de nominaties van Rudolf Bakker (Gewoon doorlopen, er is niets te zien), Abdelkader Benali (Berichten uit een belegerde stad), Hans Steketee (Eiland tussen de oren, over het VK), Betsy Udink (Allah & Eva), Carolijn Visser (Miss Concordia) en Tommy Wieringa (Ik was nooit in Isfahan). Longlist is natuurlijk een betrekkelijk woord voor een wel erg brede selectie van 16 boeken uit 40 inzendingen, dus bijna de helft. Meer klaarheid komt er binnenkort wanneer de lijst tot vier wordt teruggebracht. Eerdere winnaars van de Bob den Uyl Prijs (waarde 5.000 euro en "een plastiek") waren Rudi Rotthier, Renée Postma en Bart Rijs. Uitreiking op 20 april in Amsterdam.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-03-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening